رفتن به محتوای اصلی
x

پایان عمر ویندوز ۷

خلاصه: ویندوز 7، یک دهه بعد از انتشار دیروز، چهارده ژانویه، آخرین پشتیبانی را دریافت کرد و این در حالی است ‌که مایکروسافت دیگر به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و امنیتی را در اختیار کاربران قرار ‌نمی‌دهد. اما چیزهایی هست که باید در مورد ویندوز ۷ بدانید.

 

مایکروسافت اعلام کرده: آخرین پشتیبانی برای ویندوز 7، 14‌ژانویه سال‌2020 (24 دی 1398) است. پس از آن، کمک‌های فنی و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار از قسمت Windows update که به محافظت رایانه شما کمک می‌کرد، برای این محصول در دسترس  نخواهد بود.

لذا مهم است که سیستم‌عامل خود را به یک سیستم‌عامل مدرن مثل ویندوز10 ارتقا دهید، که می‌تواند آخرین به‌روزرسانی‌های امنیتی را برای کمک به حفظ امنیت سیستم و داده‌های شما فراهم ‌کند.

مایکروسافت برای محصولاتی که پشتیبانی آن‌ها به پایان رسیده سرویس‌های رفع اشکال برای مشکلات کشف شده، رفع مشکلات امنیتی برای آسیب‌پذیری‌های جدید یا پشتیبانی فنی را متوقف می‌کند.

به‌روزرسانی‌های امنیتی پس از پایان پشتیبانی

با این‌حال، همانطور که مایکروسافت در وب‌سایت خود می‌گوید، برای مشتریانی که نیاز به زمان بیشتری برای ارتقای سیستم‌عامل خود دارند، برای آخرین بار برنامه به روزرسانی امنیتی تعمیم داده شده (Extended Security Updates) برای برخی از محصولات قدیمی در دسترس می‌باشد.

برنامه ESU، به‌روزرسانی‌های امنیتی را فقط برای 3 سال بعد از آخرین پشتیبانی ، ارائه می‌دهد. برنامه ESU برای نسخه‌های Professional، Enterprise و Ultimate از طریق مجوزهای والیوم در دسترس است و شامل به‌روزرسانی‌های غیر‌امنیتی یا درخواست شده توسط کاربر، ویژگی‌های جدید یا درخواست تغییر طراحی نمی‌شوند.

لازم به ذکر است که پشتیبانی در برنامه ESU رایگان نبوده و مایکروسافت گفته: اگر حتی یک سازمان ESU را برای یک سال یا دو یا سه‎سال نیاز داشته باشد، باید هزینه همه سه سال را پرداخت کند؛ به این دلیل که به‌روزرسانی‌های امنیتی که تحت برنامه ESU ارائه می‌شوند تجمعی هستند.

شرکت readmond علاوه‌بر برنامه ESU، همچنین برنامه دسکتاپ مجازی ویندوز را فراهم می‌کند و این امکان را به شما می‌دهد از ویندوز7 با استفاده از ESU تا ژانویه 2023 استفاده کنید.

بعد از پایان پشتیبانی ویندوز7، پلتفرم 0Patch که سرویسی برای ارایه وصله‌هایی برای رفع آسیب‌پذیری نرم‌افزار‌های مختلف است، همچنان برای آسیب‌پذیری‌هایی که ریسک بالا شناخته می‌شوند وصله ارائه می‌کند.

0Patch می‌گوید: مشاوران امنیتی مایکروسافت وصله‌های ارایه شده برای نسخه‌های ویندوزی که هنوز پشتیبانی می‌شوند را بررسی کرده و مشخص می‌کنند که کدام یک از آن‌ها ممکن است روی ویندوز7 یا ویندوز سرور2008 تاثیرگذار باشد.

یادآوری پایان پشتیبانی و ارتقای رایگان به ویندوز10

مایکروسافت از 15ژانویه در اعلان‌های ویندوز ۷ به کاربران یادآوری می‌کند که سیستم‌عامل آنها دیگر پشتیبانی نمی‌شود و باید آن‌ها را به آخرین نسخه ویندوز10 ارتقاء دهند. به کاربرانی که از ویندوز7 نسخه Professional که در برنامه ESU ثبت‌نام کردند، این اعلان‌ها به آنها نمایش داده نمی‌شود.

در حالی‌که مایکروسافت گفته بود که به‌روزرسانی ویندوز7 به ویندوز 10  فقط تا 29 ژوئیه 2016 به‌صورت رایگان بوده، اکنون نیز ارتقا به ویندوز 10 به‌صورت رایگان امکان‌پذیر است.

شما می‌توانید با استفاده از روش مرحله به مرحله ارتقاء به ویندوز10  که شامل اجرای برنامه Media Creation Tool و انتخاب گزینه “Upgrade this PC now” در ویندوز 7 است، این کار را انجام دهید.

ادامه پشتیبانی از مرورگرهای گوگل‌کروم و Edge پس از پایان عمر ویندوز ۷

گوگل اعلام کرد که آنها پشتیبانی از مرورگر گوگل کروم را در ویندوز7، تا 15 ژوئیه 2021 ، ادامه خواهند داد تا شرکت‌ها زمان بیشتری برای ارتقاء به ویندوز10 داشته باشند.

گوگل گفت: ما کروم را روی  ویندوز7 برای حداقل 18 ماه بعد از پایان عمر ویندوز7 یعنی حداقل 15 ژوئیه 2021 پشتیبانی خواهیم کرد.

بنابراین اگر شما هنوز ویندوز خود را به ویندوز10 ارتقاء نداده‌اید می‌توانید از قابلیت‎های کروم بهره ببرید.

این به این معنی‌است که کاربران بعد از پایان پشتیبانی ویندوز7، می‌توانند توسط ابزارهای مدیریتی  آپدیت‌های امنیتی مرورگر را دریافت کنند.

همچنین مایکروسافت گفت که تا زمانی‌که گوگل پشتیبانی را انجام دهد، به پشتیبانی از مرورگر جدید مایکروسافت Edge ادامه خواهند داد.

پایان عمر سایر محصولات مایکروسافت در سال 2020

ویندوز 7 تنها محصولی از مایکروسافت نیست که امسال پشتیبانی از آن پایان می‌یابد و چندین  محصول مهم دیگر از جمله ویژوال استودیو 2010، آفیس2010، ویندوزسرور2008  (2008R2) و چندین نسخه از ویندوز10 هم به پایان عمرشان رسیده است.

لیستی از مهمترین این محصولات و لینک به جزییات بیشتر آن‌ها در ادامه آمده است.

 

Product

End of Support date

SQL Server 2008 and 2008 R2

07/09/19

Windows Server 2008 and 2008 R2

01/14/20

Exchange Server 2010

Office 2010 client

10/13/20

SharePoint Server 2010

Project Server 2010

 

در حال حاضر ویندوز 7 بیش از 26 درصد سهم بازار را دارد و ویندوز 10 در بیش از 65 درصد دستگاه‌های ویندوز نصب شده است.

در اخبار مرتبط، انجمن KDE هفته گذشته اعلام کرد که از کاربران می‌خواهد زمانیکه آخرین نسخه پشتیبان سیستم‌عامل ویندوز7 را دریافت کردند به محیط دسکتاپ پلاسما مهاجرت کنند.

انجمن KDE اعلام کرد که می‌خواهد به کاربران ویندوز7 کمک کند تا با پشتیبانی پلاسما به یکی از 25 توزیع لینوکس مهاجرت کنند.

KDE گفت: به جای اینکه سیستم خود را به ویندوز10 ارتقاء دهید و ساعت‌ها درگیر به‌روزرسانی شوید، یک سیستم‌عامل لینوکس را با پلاسما نصب کنید. نسخه لینوکس جدید شما در مدت 30 دقیقه اجرا می‌شود و شما تمام امنیت و پایداری یک سیستم لینوکس با همه‌ی ویژگی‌ها و سهولت استفاده از پلاسما را خواهید داشت.

از بین77درصد سهم بازار فعلی ویندوز، 26درصد کاربران ویندوز 7 که تقریباَ یک میلیارد نفر را تشکیل می‌دهند که نمی‌توانند این سیستم‌عامل 10 ساله را رها کنند، زیرا یا از تغییر می‌ترسند یا ویندوز 10 را دوست ندارند. ولی شاید این بار مجبور باشند به ویندوز ۱۰ یا یک سیستم‌عامل جدید مهاجرت نمایند.

    

Persian English French German Russian Spanish

تحت نظارت وف ایرانی